BouwKabelkrantNieuws uit Zwolle

Gemeente Zwolle verlengt verkoopprocedure eventvoorziening

Zwolle – De gemeenteraad heeft eind 2021 kaders vastgesteld om te starten met een verkoopprocedure voor twee kavels in Voorsterpoort-Oost. En wel om daar een nieuwe indoor eventvoorziening voor de stad te realiseren. Oorspronkelijk was het de bedoeling deze procedure in de zomer van 2022 af te ronden, maar het college besloot eerder al de termijn te verlengen tot na de zomer van 2022. Nu besluit het college deze termijn nogmaals te verlengen.

Tijd nemen

Op dit moment is er nog één gegadigde over die een inzending heeft gedaan. Deze inzending voldoet nog niet geheel op alle punten. De ervaringen uit de procedure zoals deze tot op heden is doorlopen, bevestigen dat het aangewezen gebied een aantal beperkingen en risico’s met zich meebrengt. Het college heeft daarom al eerder de procedure verlengd. Door meer tijd te geven is er kans dat de inzending invulling kan geven aan de ambities van de gemeente voor een eventvoorziening. Daarom willen B en W nog een keer extra tijd geven voor een plan dat voldoet aan de gestelde eisen en randvoorwaarden.

Het belang voor de stad en regio is groot

Het mogelijk maken van een nieuwe indoor eventvoorziening in Voorsterpoort-Oost is een belangrijk vliegwiel om nieuwe ontmoeting en levendigheid te realiseren voor de stad en het gat in te vullen dat met het verdwijnen van de IJsselhallen zal ontstaan. Voor zowel business-to-business als business-to-consumer ziet het college veel potentieel om met zo’n eventvoorziening een aantrekkelijke regionale trekpleister te realiseren. De nieuwe eventvoorziening zal bijdragen aan de culturele en economische kracht van stad en regio.

Wethouder Monique Schuttenbeld (cultuur en evenementen): “De realisatie van een eventvoorziening is van groot belang voor de groeiende stad Zwolle. Dit is een bijzondere en zeer specifieke ontwikkeling, een enorme investering met een grote impact voor de stad. Daarom hebben we meer tijd nodig om het comfort te verkrijgen om als gemeentebestuur een juiste beslissing te nemen.”

Vervolg

De gemeenteraad is geïnformeerd over de verlenging. De gegadigde partij, stakeholders en omwonenden worden op de hoogte gesteld van de aangepaste planning van de verkoopprocedure. De gegadigde wordt geïnformeerd op welke punten nog aanpassing nodig is om te kunnen vaststellen dat aan de minimumeisen wordt voldaan. De verwachting is dat de definitieve beoordeling in het kader van de verkoopprocedure in kwartaal 2 van 2023 kan plaatsvinden.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button