Kunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Gemeente stelt meer geld beschikbaar voor festival Stadshagen

Stadshagen viert jubileum met Symphonica

Zwolle – In plaats van 10.000 euro stelt de gemeente nu een bijdrage van 15.000 euro vast voor ondersteuning van het festival Symphonica ter ere van het 25-jarig bestaan van de wijk Stadshagen. Dat staat in de beantwoording door wethouder Schuttenbeld van een motie van de ChristenUnie, GroenLinks, D66, PvdA en CDA.

Steuntje in de rug

De partijen vinden dat het festival een steuntje in de rug kan gebruiken omdat zij om door te kunnen gaan wel 25.000 euro nodig heeft. Stadshagen verdient het festival want een festival draagt bij aan ontspanning en recreatie en creëert ontmoetingsgelegenheden in een wijk waar de sociale cohesie lager scoort dan het Zwols gemiddelde. Tevens laat het festival ruimte voor lokaal talent en voegt de wijze waarop het festival is ingericht wat toe aan het Zwolse festivalprogramma.

Het festival sluit goed aan op het 25-jarig bestaan van de wijk Stadshagen. Het festival is de ontknoping van diverse activiteiten die in het kader van 25-jaar Stadshagen zijn opgestart (bijvoorbeeld de foto- en poëziewedstrijd die zijn gestart). Met het vieren van het 25-jarig bestaan maken de organisatoren inwoners bewust van de kwaliteiten van hun wijk en genereren ze aandacht voor de wijk.

Waarom Stadshagen

De wijk Stadshagen telt 27.028 inwoners en groeit naar 31.850 inwoners. Bijna een kwart van de Zwollenaren komt uit Stadshagen. Dat vraagt voldoende ontspannings- en recreatiemogelijkheden in de wijk. Het 25-jarig bestaan van de wijk Stadshagen verdient de aandacht en die is er ook ruimschoots met activiteiten voor allerlei doelgroepen (zie www.zwolle.nl/stadshagen25 voor een overzicht). Het festival draagt bij aan de viering van 25 jaar Stadshagen en vergroot de aandacht voor de wijk, maar biedt bovenal gelegenheid tot ontspanning en ontmoeting.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button