KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieZorg & Welzijn

Gemeente probeert zorgelijke zorgaanbieders te vermijden

Zwolle – Om de situatie rond zorgaanbieders in Zwolle in kaart te brengen is een lijst gemaakt van alle zorgaanbieders vanuit verschillende wetten. Door meer overzicht zou het beter mogelijk zijn om een ontmoedigingsbeleid te leveren naar sommige zorgelijke zorgaanbieders. Dat staat in een nota van wethouder Dorrit de Jong aan de gemeenteraad van Zwolle.

Het is een overzicht zorgaanbieders per wet. Dit geeft een beeld van de huidige situatie. Dit overzicht is echter nooit compleet en actueel, omdat bij PGB mensen zelf kunnen beslissen wat voor zorg zij inkopen, en eventuele coöperaties buiten de reikwijdte van de gemeente vallen. Met het overzicht wordt het wel duidelijk hoeveel aanbieders actief zijn in Zwolle. Slechts een deel daarvan is rechtstreeks gecontracteerd bij de gemeente.

Het overzicht is gemaakt naar aanleiding van vragen van de gemeenteraad. Het gaat om Forensische zorg, Zorg in Natura Beschermd Wonen, Zorg in Natura Maatschappelijke Opvang, PGB Beschermd Wonen, Jeugd via RSJ (Regionaal Serviceteam Jeugd).

Er komt nog een nota ter voorbereiding van een debat over dit onderwerp.

Gerelateerde artikelen

Back to top button