KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

Gemeente haalt vuurplaatsen Milligerplas weg

Zwolle – De gemeente haalt binnenkort de vuurplaatsen aan de Milligerplas in Stadshagen weg. De belangrijkste reden hiervoor staat in de nota ‘Recreatieplassen op orde’. De gemeenteraad heeft in april over deze nota besloten. In de nota staat dat open vuur op recreatieplassen, zoals bij de vuurplaatsen, niet veilig is.

Het weghalen gebeurt voor de (sociale) veiligheid, veilige recreatie en beperking van overlast. De eerste jaren vanaf 2018 was er weinig of geen overlast door de vuurplaatsen. Sinds 2023 is dit helaas veranderd doordat de huizen dichterbij kwamen te staan.

Waarom haalt de gemeente de vuurplaatsen weg

De zorg over de onveiligheid van open vuur in de openbare ruimte is de belangrijkste reden om de vuurplaatsen weg te halen. Ook speelt mee dat het beton van de vuurplaatsen afbrokkelt door te grote vuren, waardoor scherpe randen ontstaan. Verder zit het zand rondom de vuurplaatsen vol met glas, spijkers en ander afval.

Sommige groepen gebruikers van de vuurplaatsen geven geluidsoverlast. Ook stoken ze te grote vuren en vuren buiten de vuurplaatsen.

Dit gaat de gemeente doen

Rond 1 juli verwijdert de gemeente de vuurplaatsen. Andere acties die de gemeente gaat uitvoeren zijn:

Van deze plaats een veilige recreatieplek zonder vuurplaatsen maken, onder meer door het zand rond de vuurplaatsen te zeven en voor een deel af te voeren,
Nagaan of, waar en hoe er speciale barbecueplekken kunnen komen, zoals in de raadsnota is aangekondigd,
Voor Stadshagen een plan maken voor meer jongerenplekken. De gemeente betrekt bij het plan de jongeren van de wijk, Travers en andere partijen.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren