Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Gemeente doet beroep op ouders en jongeren

Zwolle – Via de scholen is een brief van onze burgemeester Peter Snijders onder ouders en leerlingen verspreid. De burgemeester roept op om vooral niet mee te doen met de protesten en vanavond thuis te blijven.

Vanuit verschillende kanten bereikte de gemeente berichten dat er gisteravond tijdens de avondklokprotesten ook minderjarigen in de stad waren. Ook zagen ze vandaag op sociale media dat er berichten rondgaan waarin jongeren opgeroepen worden zich te verzamelen om te protesteren tegen de coronamaatregelen.

De burgemeester Peter Snijders wil met deze brief een beroep doen op ouders, maar ook op jongeren. Hij vraagt aan ouders om hun kinderen hierop aan te spreken en ze te wijzen op de mogelijke gevolgen van deelname van deze protesten en hun kinderen thuis te houden. Aan de jongeren vraagt hij om hier vooral niet aan mee te doen en thuis te blijven vanavond.

“Als we weer terug willen naar het gewone leven, als (sport-) scholen, jongeren accommodaties, weer snel open moeten, dan helpen acties zoals gisteravond niet. We komen sneller naar een moment toe waarin er versoepelingen mogelijk zijn als iedereen zich aan de regels houdt.” Schrijft de burgemeester in de brief.

De burgemeester geeft ook aan dat hij het weet en ziet dat het voor jongeren lastig is. Maar hij zegt ook dat we het samen moeten doen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button