EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Gemeenschappelijke regeling WEZO wordt per 1-1-2016 opgeheven: geen gevolgen WSW-medewerkers

De gemeenschappelijke regeling WEZO (GR WEZO) kan opgeheven worden. De raden van de deelnemende gemeenten stelden begin dit jaar voorwaarden over financiën, arbeidsovereenkomsten en vastgoed. Aan deze voorwaarden kan nu worden voldaan. Het college stelt de raad nu voor GR WEZO per 1-1-2016 daadwerkelijk op te heffen. Gemeenten sluiten dan rechtstreeks een overeenkomst over de Wsw-dienstverlening met Wezo NV. Voor de Wsw-medewerkers heeft dit besluit daarom geen gevolgen.

De gemeente Zwolle wil af van de dubbele bestuursstructuur. Formeel bestaan er nu twee organisaties, GR WEZO en Wezo NV. Wezo NV is de uitvoeringsorganisatie die in opdracht van GR WEZO – namens de vijf deelnemende gemeenten – de Wsw- dienstverlening verzorgt. GR WEZO wordt er nu tussenuit gehaald. Hierdoor wordt het voor gemeenten eenvoudiger om de uitvoeringsorganisatie aan te sturen.

De gemeenteraden van de deelnemende gemeenten Zwolle, Dalfsen, Raalte, Zwartewaterland en Hattem moeten nog besluiten over daadwerkelijke opheffing van de gemeenschappelijke regeling.

Gerelateerde artikelen

Back to top button