Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Gele hesjes door de wijk voor verkeersexamens Aa-Landen

Zwolle – Veel gele hesjes donderdag in de Zwolse wijk Aa-Landen. Hier werd vandaag het praktische verkeersexamen afgenomen. De leerlingen van de groepen 7 werden  op de proef gesteld om hun verkeerskennis in de praktijk te laten zien. Het examen startte in deze wijk tegenover de basisschool het Stroomdal.

Lastige verkeerssituaties

De kinderen werden getoetst of ze de theorie die zij tijdens de verkeerslessen op school hebben geleerd ook in de praktijk kunnen brengen. Ze legden hiervoor op de fiets een route af. Onderweg  komen de kinderen langs verschillende verkeerssituaties zoals kruisingen met verkeerslichten, rotondes en wegen met en zonder fietspaden. Controleurs beoordelen of het kind voldoende verkeerskennis- en inzicht heeft en dus op een veilige manier deelneemt aan het verkeer.

Veilig Verkeer Nederland organiseert al meer dan 80 jaar het verkeersexamen. Het examen bestaat uit twee gedeeltes, namelijk het VVN schriftelijk Verkeersexamen en het VVN praktisch Verkeersexamen. Beide examens worden afgenomen bij leerlingen van groep 7.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button