EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geldmaat wil geldautomatenwinkel openen in centrum Zwolle

Geldautomaten bij ABN AMRO station verdwijnen

Zwolle – Geldmaat, de beheerder van de gele geldautomaten, wil komend jaar een geldautomatenwinkel openen in het centrum van Zwolle. In deze geldmaatwinkel kunnen klanten voor alle contant geld diensten terecht. Er staan automaten voor het opnemen en storten van biljetten, het opnemen en storten van munten en sealbagautomaten. Waar de winkel precies moet komen is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat bij de komst van het nieuwe geldautomatenpunt de Geldmaten bij de ABN Amro op het station verdwijnen.

Bij de Geldmaat bij de ABNM Amro op het Stationsplein kon je altijd geld storten. Het was een makkelijke locatie om langs te rijden.

 

Foto © RTV Focus

Vaste openingstijden Geldmaatwinkel

Het is de bedoeling dat de geldmaatwinkel iedere dag, dus ook in het weekend, open is tijdens vaste openingstijden. De automaten in de winkel verschillen niet van de geldmaten op andere locaties. Dat betekent dat klanten van alle banken biljetten kunnen opnemen. Het opnemen en storten van munten, het storten van biljetten en het gebruik van de sealbagautomaat is alleen mogelijk voor klanten van ABN AMRO, ING en Rabobank.

Opnemen en storten

In de winkel zullen geen medewerkers aanwezig zijn. Wel staan er automaten met spraakondersteuning en is een van de geldmaten geschikt voor rolstoel- en scootmobielgebruikers. Klanten die graag hulp willen bij het opnemen en storten van biljetten kunnen hiervoor naar een locatie waar een geldmaat plus assistentie aanwezig is. In Zwolle is dat bij de Primera aan de Wade in Stadshagen.

Geldautomaat ABN Amro Stationsplein

Dat de geldautomaten bij de ABN Amro op het Stationsplein verdwijnen heeft te maken met het feit dat Geeldmaat geen geldautomaten meer wil hebben in panden waar ook boven gewoond wordt. Dit in verband met het risico van plofkraken die een gevaar opleveren voor de ‘bovenburen’ van de Geldmaat. Eerder verdween ook al de Geldmaat bij de Rabobank aan de Willemskade. In totaal kent Zwolle op dit moment 27 Geldmaat geldautomaten. Het storten van biljetten kan op 9 plekken.

Overzicht Geldmaten in Zwolle
Deze locatie op het Stationsplein gaat verdwijnen zodra de geldmaatwinkel in het centrum van Zwolle er komt. Foto © RTV Focus
Foto © RTV Focus

Gerelateerde artikelen

Back to top button