EconomieKunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Geld voor jeugdhulp in Zwolle

Zwolle – Hervormd Weeshuis verdeelt 30 mille onder Zwolse jeugdprojecten. Drie basisscholen zetten dit in voor de renovatie van hun speelplein, Stadshagen Kunst & Cultuur kan kinderworkshops geven en theatergroep The Young Ones ontwikkelt een theater escape room.

Twaalf projecten

In de tweede bestuursvergadering van het jaar werd aan twaalf projecten een bijdrage toegekend. Basisscholen Duyvencamp, Talentum en Jenaplanschool De Phoenix kunnen dit goed gebruiken voor een grondige renovatie van hun speelplein. Organisator V-GEN-X biedt tijdens het evenement Kunst & Cultuur in juli gevarieerde workshops voor kinderen, zoals flamencodansen en rappen. Theatergroep The Young Ones biedt met haar theater escape room een platform voor talentvolle jongeren om uitdrukking te geven aan de zaken die hen ‘goed kwaad’ maken.

Daarnaast kent het Weeshuis net zo enthousiast bedragen toe aan Stichting Weekje Weg voor vakanties voor gezinnen met een minimaal inkomen, een cliënte van Creating Balance voor haar studie, MEC Muziek voor de organisatie van een Masterclass met medewerking van Jan Vayne voor tien jonge talentvolle amateurpianisten, muziekvereniging Nooit Gedacht voor de aanschaf van een nieuwe bugel, het Dominicanenklooster voor masterclasses met Morten Lauridsen waarbij jongeren de kans krijgen om kennis te maken met klassieke muziek en diverse kleine (schuldhulp)projecten van het Noodfonds Zwolle.

Aanvragen

Elke stichting, vereniging of particulier kan een aanvraag indienen voor projecten bestemd voor in Zwolle studerende of wonende jongeren tot en met 25 jaar. Kijk op www.hervormdweeshuiszwolle.nl of uw project in aanmerking komt. De eerstvolgende sluitingsdatum voor het inzenden van aanvragen is dinsdag 3 juli 2018.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button