Natuur & Duurzaam

Geheimen uit de Moestuin van Doepark Nooterhof gestart

Zwolle – Wat zijn ‘vergeten groenten’? Wat is natuurvriendelijk tuinieren? Waarom zijn dieren , zoals pissebedden en vogels, belangrijk in je tuin?

Nieuwe ontdekkingstocht door Doepark Nooterhof kan alle dagen gelopen worden.

Dat leer je met de leerzame nieuwe ontdekkingstocht: Geheimen uit de Moestuin van Doepark Nooterhof. Aan de hand van deze ontdekkingstocht kom je meer te weten over deze bijzondere tuin. De route is bedoeld voor kinderen vanaf 11 jaar en volwassenen. Je maakt niet alleen kennis met de Vergeten Groententuin. Er zijn ook nog twee andere thematuinen waarover we vertellen tijdens deze tocht. En er staat veel leerzaams in dat je kunt gebruiken voor je eigen tuin.

Op zaterdag 9 juli was de officiele start. Dit gebeurde met leuke opdrachten in de tuin, en het samen maken van een heel bijzondere groentensoep. Ook jongere kinderen deden mee, voor hen was er speciaal opdrachtenblad.
Geheimen uit de moestuin van Doepark Nooterhof is ontwikkeld door Milieuraad Zwolle en IVN Zwolle e.o. en wordt mede mogelijk gemaakt met medewerking van Landstede Doepark Nooterhof.

De route is verkrijgbaar bij het Earthship in Doepark Nooterhof. Antwoorden van de opdrachten staan achterin .Je kunt tijdens openingstijden het boekje gratis ophalen en er zelf mee aan de slag. Ook kun je het boekje afhalen bij de Milieuraad, informatie : info@milieuraadzwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button