Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geesje van den Berg van Dierenasiel Zwolle tweede bij ‘Dierenhulpverlener van het jaar’ dankzij tomeloze inzet

Zwolle – Op het Landelijke Congres Dierenhulpverlening is Geesje van den Berg van het Dierenasiel Zwolle verkozen tot twee na beste dierenhulpverlener in Nederland. De tweede plek deelt ze samen met Wilma de Joode van de organisatie Sterk voor Dieren. Beiden ontvingen een cheque ter waarde van € 5.000,00 voor hun organisatie en werden geroemd om hun tomeloze inzet. De cheque werd uitgereikt door bioloog Midas Dekkers en Lenie ’t Hart van de Zeehondencentrum Pieterburen.

Dierenasiel Zwolle website

Yvonne Slots, oprichtster en voorzitter van Carnivora, wist dit jaar de eerste prijs voor Dierenhulpverlener van het jaar te bemachtigen. Naast de Hessel Wiegman wisseltrofee heeft Slots een cheque in ontvangst genomen ter waarde van € 10.000,00 voor haar organisatie.

De verkiezing

In Nederland zijn meer dan 10.000 dierenhulpverleners die vaak belangeloos heel hard werken voor dieren in nood. Met deze titel eert de Stichting Dierenlot eigenlijk  alle dierenhulpverleners die dagelijks klaar staan voor dieren in nood in Nederland. Bij de verkiezing komt de voordracht vanuit de medewerkers en vrijwilligers van de dierenhulporganisaties in het land. Uit al deze voordrachten, maakt de jury de winnaar bekend die jaarlijks in november geëerd wordt op het Landelijke Congres Dierenhulpverlening. De eerste dierenhulpverlener van het jaar werd in 2013 benoemd.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button