Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Geen zege voor PEC Zwolle in Groningen

PEC Zwolle heeft op bezoek bij FC Groningen geen resultaat kunnen boeken. De thuisploeg is door doelpunten van Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet te sterk (2-0). ,,We hebben dik onvoldoende gespeeld in voorzetten, passes, keuzes maken en dan maak je in Groningen geel goal”, baalt trainer Ron Jans.

Zwolle kende wat wisselingen in de basis. De trainer koos voor Stef Nijland in de spits en Kingsley Ehizibue op de rechterflank in plaats van Lars Veldwijk en Sheraldo Becker. Wouter Marinus werd vanwege een pijnlijke rug op de bank geposteerd, Abdel El Hasnaoui mocht daardoor beginnen. De eerste kans van de wedstrijd was voor laatstgenoemde. De middenvelder kwam in de buurt van het Groningse doel, maar doelman Sergio Padt kon de bal net op tijd pakken. Direct daarna kwamen de Groningers op voorsprong. Jarchinio Antonia gaf een afgemeten voorzet op Michael de Leeuw, die de bal perfect binnenkopte. In de fase daarna had Zwolle het betere van het spel, zonder echt grote mogelijkheden bij elkaar te spelen. Nijland schoot van afstand op de vuisten van doelman Padt. De thuisploeg stond op dat moment al op 2-0. Lorenzo Burnet kwam mee op en schoot beheerst binnen. ,, Het strijdplan was om er een temposlag van te maken. Het spelbeeld was hoe we het wilden, maar de stand niet”, baalde Jans.

Na rust bracht trainer Jans Becker en Marinus in het veld. Marinus kreeg al snel een kans op 2-1, maar stuitte op Padt. Ook de rebound van Becker ging niet in het doel, maar verdween in het zijnet. In de periode daarna hadden beide ploegen weinig mogelijkheden om te scoren. Antonia kon oog in oog met doelman Kevin Begois voor 3-0 zorgen, maar hij gleed weg. Rechtsback Bram van Polen kon in de slotfase nog de bal binnenkoppen, maar die plofte uiteen op de lat. En dus was trainer Jans na afloop niet tevreden. ,,Het was onvoldoende op het gebied van voorzetten.” Wouter Marinus sloot zich daarbij aan. ,,Dit was de minste wedstrijd van de laatste weken.”

FC Groningen – PEC Zwolle 2-0 (2-0).
Toeschouwers: 22.565
Scheidsrechter: Manschot
Gele kaarten: Burnet, Drost (FC Groningen), Thomas (PEC Zwolle)

Opstellingen:
FC Groningen: Padt, Kappelhof, Larsen, Reijnen, Burnet (76. Tamata), Maduro (63. Payne), Tibbling, Antonia, Drost, Rusnak, De Leeuw (71. Linssen)

PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lam, Sainsbury, Van Hintum, Brama (76. Menig), Bouy, Ehizibue (46. Becker), El Hasnaoui (46. Marinus), Thomas, Nijland

Scoreverloop:
5. De Leeuw 1-0
36. Burnet 2-0

 

 

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button