112 nieuwsBouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geen water, dus geen koffie, toilet of doktersbehandeling

De Stationsbuurt was woensdagochtend van het water af

Zwolle – De Stationsbuurt in Zwolle was woensdagochtend verstoken van water door gepland werk aan de waterleiding.  Onder het trottoir voor het Stationsplein werkten monteurs van Vitens aan de koppeling van een oude en nieuwe waterleiding. Ondanks dat de waterleidingmaatschappij omwonenden en bedrijven vooraf had geïnformeerd kwam het voor sommigen toch als een verrassing.

Met name stationsbezoekers voelden zich overvallen. Want wie zin had in een warm kopje koffie kwam bedrogen uit. De Starbucks was gesloten tot één uur ’s middags omdat ze geen koffie kunnen maken zonder water. Ook de stationskiosken konden geen warme dranken leveren. Een ander probleem waren de toiletten. De NS had voor haar machinisten en conducteurs noodvoorzieningen getroffen om toch in een toiletbezoek te kunnen voorzien.

In de wijk zelf werden de bewoners van de Venestraat verrast door het wegvallen van de waterdruk. Deze straat zou geen last hebben van de waterafsluiting, maar werd door een calamiteit er toch mee geconfronteerd.

Huisarts Edema die zijn praktijk heeft in de Stationsbuurt is uitermate tevreden over de informatievoorziening van Vitens vooraf. De praktijk heeft alle afspraken met patiënten voor de woensdagochtend kunnen verzetten. “Water is erg belangrijk  voor de hygiëne in de praktijk. Zonder water is er geen behandeling mogelijk”, aldus Edema.

In de voetgangerszone voor de Starbucks en de ABN Amro wordt al enige tijd gewerkt aan leidingen. Het gaat om voorbereidende werkzaamheden voor een nieuwe ondergrondse fietsenstalling. In deze nieuwe stalling onder het Stationsplein kunnen straks 4.800 fietsen worden gestald. Om plek te maken voor de stalling moeten leidingen worden verlegd en vervangen. Naast de nieuwe fietsenkelder wordt ook het Stationsplein zelf opnieuw ingericht. Beide projecten starten zodra het nieuwe busstation aan de zuidzijde van het station in gebruik wordt genomen. De bouw van de ondergrondse fietsenstalling wordt in 2020 afgerond.

 

Foto’s: ©Peter Denekamp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button