Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geen ‘Trevifontein’ op de Passerelle: te duur voor Zwolle

Zwolle – Helaas,  er komt geen mooie waterbron op de Passerelle waarbij je op de rand kunt gaan zitten. Het kunstwerk met de werknaam ‘De Bron |  water- en zitelement’ wordt te duur. Wat wel blijft is een punt waar je kunt zitten. En ook het stroompje met water over de passerelle en omlaag langs de trappen blijft.

Het college van Zwolle gaf deze week een zogenaamde no-go aan de kunstenaar die het idee verder had uitgewerkt. Reden? De kosten voor de realisatie van het water- en zitelement bleken ver boven de geplande financiële bandbreedte uit te komen. In plaats van een begroot bedrag tussen de 350 en 425 duizend euro moest de fontein om precies te zijn 633.540,- euro gaan kosten.

Pogingen om aanvullende financiering te vinden, zoals een subsidieaanvraag bij het Mondriaan Fonds, mislukten. Dit fonds wees de aanvraag van €248.000 af, mede omdat het niet overtuigd was van de artistieke kwaliteit van het kunstwerk. Andere bijdragen van de Zwolse Kunstvrienden en het BPD Cultuurfonds waren bij lange na niet voldoende om het gat te dichten.

© rtvfocuszwolle

Geen ‘De Bron’ dus,  maar het waterstroompje dat over de Passerelle en langs de trappen naar beneden loopt, zal wel worden aangelegd. Ook komt er een zitelement op de locatie waar het kunstwerk bedoeld was. Daarnaast wordt een alternatief kunstwerk op het nabijgelegen Engelenpad onderzocht.

 

Bron: boekwerk Passerelle deel 2 Straatinrichting Gemeente Zwolle. Let op: dit is slechts een functionele tekening van de architect en wat moodboard beelden,  niet , zoals vermeld op de afbeelding, het ontwerp van de kunstenaar.
Het rondje in het midden zou de plaats worden waar het kunstwerk ‘De bron’ zou moeten komen. Bron: boekwerk Passerelle deel 2 Straatinrichting Gemeente Zwolle

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren