Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaZorg & Welzijn

Succesvolle aftrap van Goede Doelen Box met Zwolse gezinnen

Zwolle – De wedstrijd PEC Zwolle – De Graafschap was naast de aftrap van het nieuwe voetbalseizoen, ook de aftrap van een nieuw seizoen Goede Doelen Box. Bijna veertig gasten via Stichting Kind in Beeld zagen PEC Zwolle in een zonovergoten MAC3PARK stadion met 2-1 winnen van De Graafschap. De Goede Doelen Box is een initiatief van Regio Zwolle United en maatschappelijk partner Univé.

Uitje bij PEC

Nu de zomervakantie in volle gang is, zijn velen op vakantie. Voor veel mensen is dit helaas ook niet mogelijk vanwege verschillende redenen. Aanleiding voor Univé en Regio Zwolle United om daarom Zwolse gezinnen uit te nodigen voor een volledig verzorgd uitje bij PEC Zwolle. Met een hapje, een drankje en topplekken op de hoofdtribune werd er door gezinnen samen genoten van een mooie middag.

Sinds afgelopen seizoen zijn zowel Univé als Stichting Kind in Beeld verbonden aan PEC Zwolle en Regio Zwolle United. Univé als maatschappelijk partner en Stichting Kind in Beeld als één van de zeven goede doelen. Stichting Kind in Beeld heeft als doel om plezierige activiteiten te organiseren voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen waarvoor een leuk uitje geen vanzelfsprekendheid is.

Blij

Hans Bergman, penningmeester Stichting Kind in Beeld: ,,Het bezoeken van een wedstrijd van PEC Zwolle is voor veel gezinnen niet te realiseren. Wij vinden het heel fijn dat wij dit nu hebben kunnen aanbieden en daarmee vooral de kinderen heel blij hebben gemaakt.”

Henne Bonestroo, Raad van Bestuur Univé Dichtbij, kijkt terug op de geslaagde dag: ,,Iedereen verdient de kans om zelf te sporten en bewegen en/of daarvan te genieten, ongeacht de financiële situatie in het gezin. Toch is het voor veel gezinnen vaak niet mogelijk om deel te nemen aan (sport)activiteiten.”

“Voor veel gezinnen is het vaak niet mogelijk om deel te nemen aan (sport)activiteiten.” Henne Bonestroo, Raad van Bestuur Univé Dichtbij

 

“We zijn blij dat we dat zondagmiddag voor deze groep mogelijk konden maken.’’

Verschillende doelgroepen

Eilt Staal, directeur Regio Zwolle United: ,,Met de Goede Doelen Box kunnen we telkens een andere doelgroep een mooie dag bezorgen, waardoor zij even hun gedachten kunnen verzetten. Zo kunnen zij van al het moois genieten dat topsport biedt. Het is fantastisch dat we dit ook in het nieuwe seizoen mogelijk kunnen maken dankzij de samenwerking met Univé. Op naar een mooi seizoen!’’

Gerelateerde artikelen

Back to top button