Nieuws uit ZwolleVoorpaginaWeer

Geen NS treinen meer vandaag, ook Blauwnet ligt plat

Zwolle – Het aanhoudende winterweer zorgt voor zoveel hinder van het treinverkeer dat NS en ProRail hebben besloten vandaag geen NS-treinen meer te rijden. “Op dit moment zijn er te veel storingen om een betrouwbare treindienst te kunnen bieden. “, laat de NS weten.

Sneeuw, wind en ijzel veroorzaken veel storingen aan het spoor. De problemen hebben voornamelijk te maken met wisselstoringen. Op veel plekken werkt de wisselverwarming wel, maar komt die niet door de laag sneeuw heen. Hierdoor kunnen wissels niet meer bewegen. Storingsploegen verwijderen dit, maar het sneeuwt snel weer in.

Rond de middag meldde Keolis dat het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen wel reed. De sporen richting Enschede vanuit Zwolle worden niet gebruikt. Ook de Vechtdal tussen Zwolle en Emmen van Arriva is buiten dienst.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button