Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Geen ‘kerstdiner’ maar ‘paasdiner’ voor minima en daklozen in WRZV hallen

Zwolle – Het jaarlijkse kerstdiner voor Zwolse minima en daklozen gaat dit jaar niet door. Het jaarlijkse uitje voorafgaande aan de Kerstdagen is in de zomer al geschrapt. Dat laat Freddy Eikelboom weten. Wel komt er een uitgesteld diner tegen de paasdagen.

De organisatie meldt dat het haar enorm aan het hart gaat maar dat de voorbereidingen in augustus stopgezet zijn. “We zagen dat de coronabesmettingen in augustus behoorlijk opliepen. Omdat er veel, ver van te voren, geregeld en besteld moet worden durfden we dat niet aan. Zeker na de strengen lockdowns van de afgelopen twee jaar. Het is heel spijtig dat het ook dit jaar niet doorgaat. ”, aldus Freddy Eikelboom.

Toch heeft de organisatie ook goed nieuws. Er zijn hele concrete plannen om toch een minima diner te organiseren. Geen kerstdiner maar een paasdiner, laat Eikelboom weten. “De datum staat al genoteerd. Dat wordt zaterdag 8 april.

Het laatste WRZV minima diner werd in 2019 georganiseerd. Het was toen de 30ste editie. In 2020 en 2021 gingen de diners niet door in verband met corona. Het diner trok gemiddeld zo’n 500 bezoekers die van heel weinig geld moeten leven.

Gerelateerde artikelen

Back to top button