112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geen explosieven in verdacht pakket Goudsbloemstraat Assendorp

In een woning aan de Goudsbloemstraat in Assendorp zijn gisteravond laat twee verdachte pakketjes gevonden. Omdat er een vermoeden was dat het om explosieven zou kunnen gaan werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Na onderzoek konden de pakketjes echter vrijgegeven worden. Het bleek vals alarm.

EOD

De bewoner van de woning belde zelf rond half twaalf gisteravond de politie omdat hij de pakketjes had opgemerkt. Nadat een expert van de politie de zaak had geïnventariseerd werd de EOD ingeschakeld omdat de pakketten mogelijk gevaarlijk konden zijn.

In eerste instantie was ook de EOD van mening dat het explosieven betrof. Maar dit bleek later niet het geval. Wat wel in de pakketten zat is niet bekend.

Straat afgezet

De straat is een tijdje afgezet geweest. De omliggende huizen zijn niet ontruimd.

De bewoner had geen idee hoe de pakketten in het huis terecht zijn gekomen en hoe lang ze er al lagen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button