EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geen doorstart voor modeketen Didi

Zwolle – Er komt geen doorstart voor het Didi concern. De winkelketen werd begin januari failliet verklaard. Dit na een korte surseance van betaling. De curatoren Le Belle en Wolfswinkel onderzochten afgelopen maand een doorstart. Maar deze bleek niet mogelijk. Door het faillissement komen 500 werknemers op straat te staan.

Didi had 81 winkels in Nederland, waarvan één in de Diezerstraat in Zwolle. De winkel richtte zich met haar mode op vrouwen van middelbare leeftijd. Het bedrijf kwam in zwaar weer door hevige online concurrentie.

De webshop sloot direct na de uitspraak van het faillissement. De fysieke winkels sluiten volgende week de deuren.

Overigens wisten de curatoren nog aardig wat geld binnen te halen voor de failliete boedel door een uitverkoop bij de winkels. “Er werden buitengewone omzetten gedraaid. Afgelopen week was zo goed; ik denk dat Didi nog nooit zo’n hoge omzet heeft behaald. Gezien het faillissement wel een beetje navrant, natuurlijk.” zo laat curator La Belle aan RTL-Z weten.

Tags
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button
Close