112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Geef inbrekers geen fijne feestdagen!

Tijdens Kerst en Oud & Nieuw slaan woninginbrekers vaker hun slag dan normaal. De politie roept inwoners op om vooral alert te zijn om inbraken te voorkomen. Brengt u de feestdagen gezellig bij familie en vrienden door of gaat u de laatste dagen van het jaar op uw vakantieadres vieren? Neem dan een aantal eenvoudige maatregelen voor u de deur achter zich dicht trekt. Laat inbrekers uw feestdagen niet bederven!

De cijfers liegen er niet om. Met name op Eerste en Tweede Kerstdag en met Oud & Nieuw zijn inbrekers actief. Bewoners zijn langere tijd van huis, vooral tijdens de avonduren. Het piekmoment zit tussen 17.00 en 21.00 uur, als iedereen aan de kerstdis zit of met elkaar het jaar uitzwaait. Het risico op een inbraak is in deze periode, in alle feestdrukte, misschien niet het eerste waar u aan denkt. Toch kunt u er heel simpel voor zorgen dat inbrekers uw huis liever overslaan. Kerstavond en beide kerstdagen van het afgelopen jaar leidde tot een forse reeks aantal inbraken in de regio.

Beveilig uw woning

Zorg dat uw woning er bewoond uitziet: laat in en om het huis lampen branden, zet glazen op tafel en zet bijvoorbeeld de tv en of de radio aan. Laat waardevolle spullen zoals tablets en smartphones niet in het zicht liggen. Doe ramen en deuren dicht en draai deze op slot, niet alleen als u voor langere tijd weggaat, maar ook als u alleen de straat op gaat om buren een gelukkig nieuwjaar te wensen en vuurwerk af te steken. Vergeet ook de achterdeur niet. Zorg er voor dat terwijl u feestviert een inbreker niet ongemerkt naar binnen kan glippen. Vraag ook uw buren om uw huis extra in de gaten te houden. Geef aan waar u bent te bereiken en zorg er voor dat uw buren in geval van nood uw woning met een reservesleutel in kunnen.

Meld verdachte situaties

Natuurlijk let de politie tijdens de kerstdagen en in de oudejaarsnacht op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daarbij kan de politie uw ogen en oren goed bij gebruiken. Hoort of ziet u iets ongewoons? Een persoon die op de uitkijk staat? Aarzel niet en bel direct 112. De politie kan dan wellicht een inbraak voorkomen en een inbreker op heterdaad aanhouden. Sluit ramen en deuren! Geef inbrekers geen kans, ook niet tijdens de feestdagen!

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren