KabelkrantKunst & CultuurVerkeer

Gedichten Stadsdichters sieren Hofvlietbrug

Zwolle – Wie binnenkort voor de open Hofvlietburg staat te wachten, hoeft zich niet te vervelen. Vanaf deze week hangen aan de onderkant van het brugdek twee grote doeken waarop gedichten van de voormalige en huidige stadsdichters te lezen zijn.

De Hofvlietbrug bestaat uit twee beweegbare brugdelen en gaat in het vaarseizoen gemiddeld zeven keer per dag open. Op het linker brugdeel hangt het gedicht van Jeroen Kraakman (stadsdichter in 2019-2020). En op het rechterdeel hangt het gedicht van de huidige stadsdichter Sarah Lucassen (stadsdichter voor de jaren 2021-2022). Amarins Yntema verzorgde de illustraties. De doeken zijn elk 8 x 12 meter.

De gedichten verwijderd men weer aan het einde van het vaarseizoen zodanig dat men in het voorjaar een nieuw doek met een nieuw gedicht kan plaatsen. Het verwijderde, oude doek recyclet men tot bijvoorbeeld boodschappentassen.

”Poëzie terwijl u wacht”

Dit is een uitwerking van de door de gemeenteraad aangenomen motie ‘Poëzie terwijl u wacht”. Daarin vroegen zij aan het college te onderzoeken of het in Zwolle mogelijk is om het wachten voor de open brug te veraangenamen met een gedicht. De Hofvlietbrug leek hiervoor het meest geschikt. Dit omdat deze vaak opengaat en aan de technische vereisten voldoet om een doek te bevestigen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button