112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gedetineerde valt medewerker PI Zwolle aan

Zwolle – In de penitentiaire inrichting (PI) in Zwolle is zaterdag een medewerker licht gewond geraakt. Hij werd aangevallen door een gedetineerde, die hem stak met een scherp voorwerp.

De gedetineerde kon snel overmeesterd worden door gevangenispersoneel en is in een isoleercel geplaatst. Waarschijnlijk wordt hij overgeplaatst naar een andere penitentiaire inrichting. De betrokken medewerker hoefde zich niet onder doktersbehandeling te laten stellen en houdt aan het incident geen lichamelijke schade over.

Het incident speelde zich af in het penitentiair psychiatrisch centrum (PPC), één van de afdelingen van PI Zwolle. Op deze afdeling verblijven gedetineerden met psychische problemen. De PI heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

De politie is zaterdag ter plaatse geweest om betrokkenen te horen over het voorval.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button