LevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gedachtenisviering verdronken bootvluchtelingen

Zaterdagavond 22 november wordt er in Zwolle om 19.00 uur een gedachtenisviering georganiseerd voor alle verdronken bootvluchtelingen die de reis tussen Afrika en Europa over de Middellandse Zee niet overleefd hebben.

Noorderkerk

De gedachtenis vindt plaats in de Noorderkerk aan de Thorbeckegracht 37. Niet toevallig valt de datum net tussen Allerzielen en de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Het zijn juist de dagen dat we onze eigen naasten, die ons het afgelopen jaar ontvallen zijn, gedenken. De gedachtenisviering is een initiatief van het Podium van Kerken, in samenwerking met de ondersteuning en gastvrijheid van de Christelijk Gereformeerde Kerk Zwolle die de Noorderkerk beschikbaar heeft gesteld.

Bootvluchtelingen Afrika-Europa

Voor ons hebben de meeste bootvluchtelingen geen gezicht en geen naam. Ze zijn als het ware in de mist verdwenen. Sinds kort heeft de EU een strengere grensbewaking tussen Afrika en Europa. Mensenrechtenorganisaties noemen deze stap een stap terug naar af. Aan de viering werken verschillende vertegenwoordigers van kerken, maatschappelijke organisatie en politieke partijen mee. Een ieder is van harte welkom om deel te nemen aan deze gedachtenisviering.

Gerelateerde artikelen

Back to top button