Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Geboorteboom voor 125.000ste inwoner

Zwolle – In het Vegtlusterbos met herinneringsbomen plantte burgemeester Henk Jan Meijer maandag 28 november een geboorteboom ter viering van de geboorte van Isabel van Liere, de 125.000ste inwoner van Zwolle. De ouders, grootouders, overgrootmoeder en andere familieleden van Isabel hebben daarbij geholpen.

125-000e-zwollenaar-isabel-van-liere-1-rtv-focus-zwolle

Isabel is op 30 maart 2016 geboren. Henk Jan Meijer heeft tijdens zijn kraamvisite aangegeven de ouders van Isabel namens de gemeente Zwolle een geboorteboom aan te bieden om haar geboorte te vieren. Het naast de boom onthulde naambordje markeert deze speciale gebeurtenis.

Herinneringsbomen

In het verleden zijn al vele tientallen herinneringsbomen in Zwolle geplant, dat gebeurde al in het Vegtlusterbos in Berkum maar ook in het natuurgebied van de Westerveldse Aa. Nu de lanen daar vol zijn is een nieuwe locatie beschikbaar in het Vegtlusterbos.

Wist u trouwens dat u als inwoner van Zwolle een aanvraag voor het planten van een boom voor een speciale gelegenheid kunt indienen bij de Stichting Zwolle Groenstad? Denk bijvoorbeeld aan een geboorte, een huwelijksjubileum of een overlijden. Meer informatie op www.zwollegroenstad.nl.

Bevolkingsgroei

De stad Zwolle blijft groeien. Belangrijkste oorzaken van de blijvende groei zijn het vestigingsklimaat voor bedrijven en de beschikbaarheid van nieuwe woningen. Het aantal inwoners in Zwolle groeit de laatste jaren gemiddeld met 900 personen per jaar. Dat is ook de verwachting voor de komende jaren. Als die groei zo blijft is de 130.000ste inwoner in 2021 te verwelkomen.

125-000e-zwollenaar-isabel-van-liere-2-rtv-focus-zwolle125-000e-zwollenaar-isabel-van-liere-3-rtv-focus-zwolle

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button