Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Gastcollege scenarioschrijven bij Fraterhuis Academie

Op zaterdag 21 februari van 11.00 – 14.00 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van filmscenario’s. De jonge talenten Victoria Warmerdam en Hanna van Niekerk verzorgen samen een college waarin zij aan de hand van fragmenten uit filmklassiekers en voorbeelden uit eigen werk vertellen over de onuitputtelijke wereld van het scenarioschrijven.

Scenario

Victoria Warmerdam en Hanna van Niekerk zijn in 2014 beiden als scenarioschrijver en regisseur afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten. In hun college staat de vraag centraal hoe een eerste idee te ontwikkelen tot een volwaardig filmscript. Warmerdam won met haar filmplan Spacekees recent de Burny Bos Talent Award voor beste scriptidee, en mag deze uitwerken tot een scenario voor een speelfilm. Van Niekerk won de Wildcard Fictie van het Nederlands Filmfonds waarmee ze aankomend jaar een nieuwe film zal realiseren.

Fraterhuis Academie

  • De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.
  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

 

Informatie

  • Zaterdag 21 februari van 11.00-14.00 uur.
  • Kaarten kosten 15 euro (10 euro voor Vrienden).

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button