Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Gastcollege Fraterhuis Academie over het begin van de film

Op zaterdag 18 april om 11.00 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van de vroege cinema. Hoogleraar Film- en Televisiegeschiedenis Frank Kessler besteedt in zijn college aan de hand van filmfragmenten aandacht aan de beginjaren van de cinematografie.

De Oorsprong

De eerste twintig jaar van de filmgeschiedenis worden vaak beschouwd als de zogenaamd “primitieve” periode van de filmkunst. Met zijn enthousiaste college over de opkomst van het destijds nieuwe medium film in een bloeiend en divers medialandschap, voert Frank Kessler ons terug naar de begindagen van film en de complexiteit van de schijnbaar simpele films.

Als hoogleraar Film- en Televisiegeschiedenis aan de Universiteit Utrecht is prof. dr. Frank Kessler gespecialiseerd in de vroege cinema. Tevens was hij voorzitter van DOMITOR en gasthoogleraar aan diverse Europese universiteiten.

Fraterhuis Academie

  • De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.
  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Informatie

  • Zaterdag 18 april van 11.00-14.00 uur.
  • Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden/studenten (15 euro regulier).

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button