Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gastcollege Fraterhuis Academie over de liefde voor films

Op zaterdag 28 maart  om 11.00 uur staat de Fraterhuis Academie in het teken van cinefilie. Filmkrant journalist Laura van Zuylen praat ons aan de hand van filmfragmenten bij over deze passionele liefde voor cinema waar individuele smaak en filmwetenschap samenkomen.

Cinefilie

Bij cinefilie – de passionele liefde voor cinema – lopen het individuele (liefhebberij, smaak, herinnering) en het wetenschappelijke (filmwetenschap/ -theorie/ -geschiedenis) door elkaar. Wat maakt je eigenlijk een cinefiel? Uitgaand van algemene en persoonlijke lievelingsscènes waaiert Laura van Zuylen uit naar diverse aspecten van film. Voor alle liefhebbers van Fraterhuisfilms tot de ervaren cinefielen. Laura van Zuylen is journalist bij de Filmkrant, het grootste onafhankelijke Nederlandse filmblad (sinds 1981) voor een breed publiek.

Fraterhuis Academie

  • De Fraterhuis Academie verwelkomt diverse gastdocenten uit de wereld van de film die vanuit hun eigen expertise invulling geven aan een publiekscollege. Variërend van filmdeskundigen zoals wetenschappers, recensenten en filosofen tot aan filmmakers zoals regisseurs, scenarioschrijvers en documentairemakers.
  • De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee en een collegetas. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.

Informatie

  • Zaterdag 4 april van 11.00-14.00 uur.
  • Kaarten kosten 10 euro voor Vrienden/studenten (15 euro regulier).

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button