Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gaat Gaudi-draak de strijd aan op Zwolse watertrap?

Zwolle – De watertrap bij het Rodetorenplein! De één vindt hem mooi, de ander foeilelijk. Stadsgids Bert Dijkink opperde vier jaar geleden het idee om er een Gaudi-fontein van te maken. Eentje met honderden mozaïektegeltjes. Kunstenaar Dennie Boxem pakte het idee op en heeft nu een crowdfundingactie gestart.

Participatie van Zwollenaren

De bedoeling is dat het kunstwerk bestaat uit dertienhonderd verschillende tegeltjes . Gezamenlijk moet het de draak voorstellen die vecht tegen aartsengel Michaël.  Het grondvlak van de watertrap wordt een blauwwit mozaïek die de hemelwand gaat voorstellen. Daardoorheen breken enkele delen van de draak.

Zwollenaren kunnen deelnemen door een afbeelding van hun mooiste herinnering aan te leveren. Deze wordt verwerkt op de porseleinen tegel en geplaatst in het mozaïek. Het project gaat alleen door als genoeg mensen zich aanmelden om een tegeltje te krijgen. Zo’n tegeltje bemachtigen gaat je waarschijnlijk wel zo’n honderd euro kosten. “Maar zo’n tegeltje blijft wel generaties lang liggen, je kunt aan je kinderen vertellen dat jij daar iets op hebt gezet,” zegt kunstenaar Dennie Boxem.

Drie maanden tijd

De komende drie maanden moet blijken of het project door kan gaan. Op de site www.dezwolsedraak.nl kun je je aanmelden voor een tegeltje in het bijzondere kunstwerk. Voor het project is in totaal een budget nodig van minimaal 130.000 euro.

Foto’s © Peter Denekamp

Foto’s © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button