KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleRegio

Ga mee ‘OpStap’ op de Lemelerberg

Zwolle – Zin in een wandeling met daarna een lekkere lunch? Ga dan dinsdagochtend 6 augustus mee ‘OpStap’ op de Lemelerberg. Landschap Overijssel houdt deze wandeling in samenwerking met Natuurcamping de Lemeler Esch’. Tijdens deze wandeling zie je al het moois dat de Lemelerberg rijk is. Ontdek dit prachtige gebied met veel heide, hoogteverschillen, vergezichten en het leefgebied van de Veluwse heideschapen.

Onderweg krijg je van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. Na de wandeling staat een smaakvolle lunch voor je klaar, uiteraard is het ook mogelijk om mee te wandelen zonder arrangement. We wandelen ongeveer 2,5 uur.

Lemelerberg

Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen, waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals de boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied.

Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. In het gebied zijn de afgelopen jaren Natura2000 werkzaamheden uitgevoerd. Op verschillende plekken heeft bos plaatsgemaakt voor een afwisselend heidelandschap met jeneverbes, bomen, hakhout en stuifzand. Heide is bovendien goed voor insecten, zoals graafbijen en vlinders. Maar ook vogels als de veldleeuwerik en nachtzwaluw.

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten of gebruik deze QR-code:

Kijk voor meer ‘OpStap’ excursies op www.landschapoverijssel.nl/opstap2024

Kosten

De kosten voor de wandeling zijn € 5,00 per persoon. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Arrangement

Om 09.30 uur ontvangst met koffie/cappuccino/thee en een plak huisgemaakte boscake. Daarna ga je op pad met onze natuurgids en bij terugkomst staat er een smaakvolle lunch, bestaande uit een kop verse soep van de dag, focaccia tosti met ham, kaas, tomatensalsa en salade voor je klaar. En één drankje naar keuze. Je kunt kiezen uit diverse frisdranken, koffie/thee, ranja of een sapje.

Kinderen kunnen kiezen uit American pancakes met stroop en poedersuiker of een tosti ham/kaas. Donateurs betalen op vertoon van de donateurspas voor de wandeling met lunch € 19,50 p.p en voor kinderen tot en met 12 jaar € 12,50 p.p. Niet-leden betalen voor de wandeling met lunch € 24,50 p.p. en kinderen € 15,50 p.p.

Ben jij al donateur

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij het prachtige Overijsselse landschap, hoe beter zij het kan beschermen. Donateur worden kan al vanaf € 2,50 per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren