Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Frisse maar zonnige natuurbeleving voor vrijwilligers natuurwerkdag

Zwolle – Het was nog koud en vroeg zaterdagochtend bij de start van de landelijke natuurwerkdag. Toch waren er grote groepen vrijwilligers aan de slag om onder andere mini-knotwilgjes te snoeien.

Landgoed Windesheim

De werkgroep VLO (Vrijwillig Landschaps Onderhoud) had een behoorlijke klus aan het griend dat weer aardig hoog was gegroeid bij Landgoed Windesheim. Zo’n 80 man waren er in de weer met snoeischaren en zagen om de wildgroei in te tomen.

Schellerwaarden

Ook in het nieuwe uiterwaardengebied bij veerpont het Kleine Veer in Zwolle Zuid werd gewerkt. Hier staken zo’n 35 kinderen en 20 volwassenen van Natuurorganisatie A Rocha de handen uit de mouwen. De groep beheert samen met Uw Stadsboer de Schellerwaarden, een uitgestrekt buitendijks natuurgebied aan de zuidkant van Zwolle. Ze hebben de opdracht dit gebied zo open mogelijk te houden, zodat het hoge water snel kan door stromen. Door de natuur te snoeien, dragen ze bij aan een veilig Zwolle.

Snoeiwerk bij Landgoed Windesheim op de Natuurwerkdag door werkgroep VLO – Foto’s © Peter Denekamp

Andere natuurwerkdagplaatsen waren de groene kinderopvang ’t Werkel in Stadshagen (zwerfvuil opruimen en boomschorspad aanleggen), de Struinwaard bij Berkum (boomopslag verwijderen), de Valkenbergweg bij Herfte (boomopslag afzagen in natuurontwikkelingsgebied) en   de Beleeftuin bij  Revalidatiecentrum De Vogellanden.

Landschap Overijssel heeft zoals ieder jaar weer alle groepen voorzien van het juiste gereedschap.

Natuurwerkdag in Schellerwaarden door natuurwerkgroep A Rocha Zwolle – Foto’s © Peter Denekmamp

 

 

 

 

 

 

 

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button