KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Freestyle kampioenen geven clinics bij Z.A.C.

Zwolle – In de kerstvakantie geeft Mike van de Streek van Streetskills samen met Hermen Voerknecht en Bodhi Bos freestyle voetbal clinics bij Z.A.C. Hermen, Bodhi en Mike zijn al jaren actief op nationale en internationale freestyle toernooien. Hermen is de huidige nummer twee van Nederland en Bodhi Bos is regerend wereldkampioen op twee onderdelen: Iron Man en Intermediate.

Freestyler en oud Z.A.C.-er Mike van de Streek nam het initiatief voor de freestyle clinics bij Z.A.C.. Met zijn organisatie Streetskills wil hij kinderen kennis laten maken met freestyle- en straatvoetbal. De belangstelling voor de clinics overtreft alle verwachtingen. Bijna 100 jeugdleden van Z.A.C. meldden zich aan om de nieuwste freestyle en panna tricks te leren. Mike vroeg daarom de twee bevriende freestylers om hem te assisteren. Samen met Hermen en Bodhi neemt Mike de deelnemers mee in de wereld van freestyle- en pannavoetbal. De drie freestyletoppers zetten niet alleen de deelnemers aan het werk, zelf geven ze na elke training een freestyle show.

Freestylen is een relatief nieuwe sport die mede door bekende freestylers als Touzani steeds populairder en professioneler wordt. Freestylers doen al hooghoudend spectaculaire trucs met een bal. Staand, zittend, met het hoofd, bovenlijf of voeten. Daarbij ontstaan steeds nieuwe trucs en combinaties.

Freestylen is een individuele sport waarbij je zelf bepaalt wat je traint en hoe vaak je traint. Je bent je eigen coach. Het valt dan ook (nog) niet onder het aanbod van een voetbalvereniging. Z.A.C. biedt de freestylers wel een podium. Bij de Z.A.C. Meidendag op 13 juni was freestyler Jasmijn Jansen een grote trekpleister.

Gerelateerde artikelen

Back to top button