BasketbalNieuws uit ZwolleSport

Freek Vos vertrekt bij Landstede Basketbal

Zwolle – Freek Vos vertrekt bij Landstede Basketbal. De 22-jarige forward/center, die de afgelopen vier seizoenen deel uit maakte van de Zwolse hoofdmacht, kiest voor zijn maatschappelijke carrière. “Het is tijd voor iets anders. Ik ga werken aan mijn toekomst. Al wil dat niet zeggen dat ik per direct stop met basketballen,” reageert Vos.

Adriaan van Bergen, manager van Landstede Basketbal, betreurt het vertrek van Vos, maar respecteert zijn besluit en wenst hem alle goeds voor de toekomst. “Wij vinden het uiteraard jammer dat Freek vertrekt. Hij is immers één van ons. Het is vanzelfsprekend dat wij Freek het allerbeste gunnen,” aldus Van Bergen, die de 2.01 meter lange basketballer in de afgelopen jaren zag uitgroeien tot één van de publiekslievelingen in Zwolle.

“Ik kijk terug op een geweldige periode in Zwolle. Bij Landstede Basketbal heb ik niet alleen als basketballer veel geleerd, maar ook als mens heb ik mij bij de club ontwikkeld,” stelt Freek Vos, die op 15-jarige leeftijd neerstreek bij de Basketball Academy Zwolle. Vos ontwikkelde zich in de Zwolse jeugdopleiding stormachtig, pakte prijzen met verschillende jeugdteams en werd in 2015 aan de selectie van Landstede Basketbal toegevoegd.

“In de jeugd heb ik mooie jaren gekend en ook bij het eerste team heb ik het altijd geweldig naar mijn zin gehad. Het seizoen 2015-2016 was voor mij persoonlijk natuurlijk onvergetelijk”, vertelt de forward/center, die destijds door een langdurige blessure van Kenrick Zondervan meteen zijn kans greep. “Ik zat net bij de selectie, maar stond in de eerste seizoenshelft veelvuldig in de basis. Dat was echt een droomstart,” aldus Vos, die de onlangs gewonnen landstitel betitelt als het absolute hoogtepunt. “Jazeker, want daar droom je als speler van.”

Tot slot wil Freek Vos iedereen die Landstede Basketbal een warm hart toedraagt bedanken voor de mooie jaren. “En in het bijzonder natuurlijk het team en de fans, die ik zeer dankbaar ben voor alle support. Ik heb een geweldige tijd in Zwolle gehad.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button