Nieuws uit Zwolle

Fraterhuis winnaar Weeshuisprijs 2015/2016

Zwolle – Filmtheater Fraterhuis laat de drie andere kanshebbers achter zich dankzij de bijzondere waarde van de binnenkort te openen Fraterhuiskamer. Dit betreft de derde Fraterhuiszaal in het Celekwartier, nadrukkelijk gericht op educatie voor de jeugd.

Alle vier kanshebbers waren uiteraard niet voor niets genomineerd. Elk project sprong eruit dankzij de toegevoegde waarde voor de jeugd. Maar dat het Fraterhuis de winnaar moest worden van de Weeshuisprijs, was snel duidelijk. “Met de Fraterhuiskamer richt het Fraterhuis zich specifiek op de jeugd. Er wordt hiermee op een buitengewone manier een educatief programma opgezet waarbij kinderen op allerlei manieren bezig kunnen zijn met film, beeld en media. Het is een mooie en unieke aanvulling van het cultuuraanbod voor de jeugd in Zwolle en omgeving. Daarnaast zijn er veel enthousiaste vrijwilligers betrokken bij het Fraterhuis. Hieraan geven wij als Hervormd Weeshuis via de Weeshuisprijs graag een extra bijdrage,” aldus voorzitter Christa Westerhof.

Het Fraterhuis heeft in 2016 een bijdrage van het Weeshuis ontvangen voor de aanschaf van in totaal drie basissets voor de Fraterhuiskamer. Deze sets bestaan uit (film)apparatuur voor educatieve projecten. Het extra bedrag van €2.500 dat het Fraterhuis dankzij de Weeshuisprijs krijgt toebedeeld, wordt besteed aan rolstoelvriendelijke tribune-aanpassingen van de kamer.

Elke twee jaar reikt stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle een Weeshuisprijs uit aan een innovatief project dan wel een vereniging die zich heeft bewezen. Uit de tientallen jeugdprojecten die de stichting in de jaren 2015 en 2016 heeft gehonoreerd, heeft het bestuur begin dit jaar vier projecten geselecteerd die kans maakten op de Weeshuisprijs. De overige kanshebbers waren Voetbalvereniging CSV’28 (panna sutu voor Stadshagen), Oranjepret Park Eekhout  (jaarlijks evenement op Koningsdag) en Muziekvereniging Excelsior (‘Muziek in de klas’).

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Het Hervormd Weeshuis aan de Broerenstraat heeft tot 1953 gediend als onderkomen voor ouderloze kinderen. Inmiddels heeft het weeshuis haar functie verloren en zijn de bezittingen overgegaan in een stichting. Deze stichting beheert de gelden die door de eeuwen heen zijn verworven. Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle heeft tot doel om haar jaarlijkse netto-opbrengsten op een eigentijdse manier in te zetten als financieel steuntje in de rug voor initiatieven in jeugd- en jongerenwerk. Elke stichting, vereniging of particulier kan ongeacht levensbeschouwing een aanvraag indienen voor een op de jeugd gericht project. Zie voor meer informatie www.hervormdweeshuiszwolle.nl. Facebook: www.facebook.com/weeshuiszwolle.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button