Sport

FRANK EEFTINK TRAINER BERKUM 2

Frank Eeftink wordt per direct trainer van het tweede elftal van VV Berkum. De 28-jarige Almeloër was de afgelopen twee seizoenen coach van het tweede team van hoofdklasser SVZW in Wierden, waar hij ook een jaar assistent was van hoofdtrainer Paul Krabbe.

“Ik ken Berkum redelijk goed want ik heb er met SVZW vaak tegen gespeeld en dan waren we behoorlijk aan elkaar gewaagd,” zegt Eeftink, die in het dagelijks leven sportleraar is aan het ROC Twente. “Berkum is een club die mij aanspreekt met een mooie accommodatie, een duidelijk beleid en visie,” aldus de coach die in de regio Oost ook actief is als KNVB-scout voor nationale jeugdteams onder de 15 jaar.

Frank Eeftink deed met de SVZW-reserves het afgelopen seizoen lang mee om de prijzen in de Reserve Hoofdklasse A maar zijn ploeg eindigde uiteindelijk als zevende. De Wierdense ploeg pakte onder zijn leiding afgelopen voorjaar nog wél een mooie prijs als winnaar van het bekertoernooi voor reserveteams.

Berkum 2 werd de afgelopen jaren getraind door Rinke Borger, die op 1 oktober Hoofd Jeugdopleidingen wordt bij zijn vereniging. Borger kan terugkijken op een succesvolle periode bij Berkum 2, waarmee hij in 2014 kampioen werd van de Reserve Hoofdklasse A. Afgelopen seizoen werd die prestatie bijna herhaald maar na verlies in een beslissingsduel eindigden de Berkum-reserves toen op een tweede plaats. “Als iedereen fit is moeten we met Berkum 2 ook dit seizoen weer mee kunnen doen om de bovenste plaatsen,” verwacht zijn opvolger Frank Eeftink.

Gerelateerde artikelen

Back to top button