SportVoetbalVoorpagina

Fraaie zege PEC Zwolle op Willem II

Zwolle – Met fraai voetbal en vier doelpunten heeft PEC Zwolle Willem II verslagen (4-1). De Zwolse treffers zijn gemaakt door Dirk Marcellis, Queensy Menig, Lars Veldwijk en Stef Nijland. ,,Dit is een heerlijk gevoel”, glundert Kingsley Ehizibue.

Zwolle begon voortvarend aan het duel met de Tilburgers. Al na vijf minuten schoot Wouter Marinus de bal, uit een vrije trap, op de vuisten van Willem II-doelman Kostas Lamprou. Een klein kwartiertje later was het wel raak. Na een hoekschop kreeg Dirk Marcellis de bal aangespeeld aan de rand van het Tilburgse strafschopgebied. Zijn poging, met zijn zwakkere linkerbeen, ging fraai in de verre hoek. Niet lang daarna verdubbelde Queensy Menig de marge. De linksbuiten speelde de bal in, Veldwijk legde terug, waarna Menig de bal in de korte hoek plaatste. ,,We speelden heel goed. Vooral in de eerste 25 minuten zetten we heel goed druk”, vond trainer Ron Jans. Vlak voor rust was het Erik Falkenburg, die de Tilburgse aansluitingstreffer binnenkopte.

In de tweede helft had Zwolle weinig meer te duchten van Willem II. Na een uur spelen was het Veldwijk die de 3-1 binnengleed. Dit na goed voorbereidend werk van Wouter Marinus en Kingsley Ehizibue. ,,Vanaf dat moment was het over”, bekende Willem II-trainer Jurgen Streppel. Zwolle had nog een aantal kansen om de score verder op te voeren. Veldwijk stuitte tot tweemaal toe op Lamprou, terwijl ook invaller Stef Nijland op de Griekse doelman stuitte. In de slotminuut scoorde Nijland alsnog. Na een rush van Thomas Lam krulde de aanvaller de bal in de bovenhoek. ,,Ik heb genoten van onze ploeg, net als jullie heb ik voldoende mooie dingen gezien”, glunderde Jans.

Volgende week is er geen competitievoetbal vanwege interlands. Op zondag 3 april wordt er om 16.45 uur afgetrapt in Amsterdam tegen Ajax.

PEC Zwolle – Willem II 4-1 (2-1)

Toeschouwers: 12.185
Scheidsrechter: Kamphuis
Gele kaarten: Achenteh, Braber (Willem II)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (76. Schenkeveld), Marcellis, Lam, Van Hintum, Brama (82. Dekker), Bouy, Ehizibue, Marinus (70. Nijland), Menig, Veldwijk

18. Marcellis 1-0