Nieuws uit ZwolleSport

Fraaie bekerwinst voor Be Quick Vrouwen

Be Quick Vrouwen 1 heeft zich zaterdag van een prima kant laten zien. In een thuisduel wist de ploeg van trainer Edward Sijahailatua zich te ontdoen van FC Eindhoven. Na een spannende wedstrijd bleef het scorebord steken op 2-1.

Be Quick begon dit jaar slecht in de competitie: het verloor met 0-7 van DTS, maar wist daarna een opgaande lijn te pakken te krijgen. Vervolgens werden er drie wedstrijden gewonnen, tegen drie promovendi. Daardoor vindt de ploeg zich op een derde plek terug op de ranglijst met 9 punten uit 4 wedstrijden. FC Eindhoven, de tegenstander van vanmiddag, pakte de volle mep: 12 uit 4. “De wedstrijd tegen DTS had heel anders kunnen lopen” zegt trainer Sijahailatua “We hadden bij rust voor kunnen staan, maar die wedstrijd gaat uiteindelijk geflatteerd verloren. Daarna winnen we drie wedstrijden die je ook moet winnen.”

De bekerwedstrijd tegen Eindhoven verloopt aanvankelijk zoals de ranglijst doet vermoeden. In het eerste kwart van de wedstrijd is Eindhoven beter en komt Be Quick een paar keer goed weg. Maar de Zwolse ploeg recht de rug en versaagt niet. De rust wordt ongeschonden gehaald.

Net na rust zet Lauri Weijkamp Be Quick op voorsprong: 1-0 (49e). Eindhoven komt onverwacht gelijk door een hoge bal die achter in het doel binnen draait: 1-1. In de 63e minuut zet Pien Hindriksen Be Quick weer op voorsprong: 2-1. In het restant van de wedstrijd is Eindhoven nog een enkele keer gevaarlijk. Namens Be Quick raakt Maud Asbroek nog de lat. Gescoord wordt er niet meer en Be Quick trekt de overwinning over de streep.

“Dit resultaat kunnen we goed gebruiken” zegt trainer Sijahailatua na afloop. Die zag dat zijn team fysiek en mentaal goed overeind bleef. “We hadden de wil om de bal te hebben en opereerden als team.” Hij prijst nog maar eens het collectief: “Een mooie mix van jong en oud.”

Volgende week speelt Be Quick uit bij Rijnvogels dat een bescheiden klassering inneemt. In de beker volgt er in ieder geval nog een ronde tegen een niet-BVO elftal, dat zal zijn in een uitwedstrijd bij Jodan Boys in Gouda

Verslag: Gerco Grevers