Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

FOX Sport documentaire oud PEC speler Fred Patrick – a.s. woensdag

Op woensdag 25 februari 2015 gaat de documentaire over Fred Patrick in première op FOX Sports. Fred Patrick kwam om het leven bij de SLM-ramp op 7 juni 1989 in Suriname. De middenvelder speelde op dat moment voor PEC Zwolle en is na de ramp uitgegroeid tot een begrip in Zwolle.

Publiekslieveling PEC Zwolle

Fred Patrick groeide op in Slotervaart te Amsterdam. Van jongs af aan was hij bezeten door de bal en samen met zijn broers pakte hij het voetballen al vroeg op. Eerst op straat en later bij Neerlandia. Hij blonk daar wekelijks uit en zijn talent werd opgemerkt door verschillende profclubs. Uiteindelijk kwam hij bij AZ terecht. Na drie jaar in het eerste elftal van AZ te hebben gevoetbald, belandde hij in de zomer van 1987 bij PEC Zwolle, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling.

Vliegramp vliegveld Zanderij

Als talentvolle middenvelder werd Fred Patrick in de zomer van 1989 geselecteerd voor het ‘Kleurrijk Elftal’ om een toernooi te spelen in Suriname. Tijdens de landing van deze vlucht raakte het vliegtuig echter twee bomen en stortte het neer bij vliegveld Zanderij. In totaal vielen er 176 slachtoffers. Een tragisch ongeval. De supporters van PEC Zwolle hebben Fred Patrick nog altijd in hun hart gesloten.

In de documentaire wordt er teruggeblikt op het leven van Fred Patrick met onder meer de familie Patrick, zijn beste vrienden, oud-trainers en medespelers uit de voetballerij, zoals Theo Vonk, Peter van de Waart, Frank Berghuis en Ben Hendriks. Ook komt vriend en oud-ploeggenoot Sigi Lens aan het woord. Hij was ook aan boord van het vliegtuig en overleefde de ramp wel. Een prachtig verhaal vol verdriet, vreugde en dierbare herinneringen aan de voormalig speler van de Zwolse club.

Bekijk de première van de documentaire op woensdag 25 februari om 19.30 uur op FOX Sports 1

Gerelateerde artikelen

Back to top button