112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Foutgeparkeerde fietsen en fietswrakken worden nog maar 8 weken bewaard

Zwolle – De Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC) bewaart fietsen vanaf heden acht weken in plaats van dertien weken. Dit is efficiënter en zorgt voor meer vrije plekken om fietsen te stallen bij het station.

Meer vrije plekken voor fietsparkeren bij het station

In 2016 zijn er bij de AFAC 4911 fietsen bewaard, 23 procent van deze fietsen zijn door de eigenaren opgehaald. Tot nu toe bewaarde de AFAC de fietsen dertien weken voordat ze verkocht werden. Hierdoor is de opslag van de AFAC regelmatig volledig bezet en kan de AFAC minder vaak dan noodzakelijk fietsen verwijderen. Het tijdig en structureel verwijderen van de zogenaamde ‘weesfietsen en fietswrakken’ is een belangrijke voorwaarde om de fietsenstalling rond het station efficiënt te gebruiken.

AFAC
AFAC

 

Bewaartermijn: acht weken

Uit onderzoek bij de AFAC bleek dat 99,7% van de fietseigenaren zijn fiets binnen acht weken ophaalt. In andere steden zoals Amsterdam, Den Haag en Apeldoorn is de bewaartermijn van fietsen zes weken. Vijf procent van de fietseigenaren haalt zijn fiets op in de zesde of zevende week blijkt uit cijfers van de AFAC, daarom is er voor een bewaartermijn van acht weken gekozen. Fietsen met een waarde hoger dan 75 euro blijft de AFAC dertien weken bewaren.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button