Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Foto’s – PEC Zwolle kan niet stunten tegen Ajax

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd te stunten tegen Ajax. Na een goede eerste helft, blijken de Amsterdammers na rust een maatje te groot (1-3). ,, De twee goals in één minuut waren bepalend, maar we hebben goed partij geboden. Deze wedstrijd geeft veel vertrouwen”, vindt aanvoerder Mustafa Saymak.

Foto’s in videoimpressie: ©Rick Westerink Fotografie

Zwolle begon uitstekend aan het duel. Zonder de geschorsten Bram van Polen, Bart Schenkeveld en Danny Holla zetten de Zwollenaren Ajax vroeg onder druk. Het leverde in de beginfase een aardige mogelijkheid. Een voorzet van Ted van de Pavert, mee naar voren gekomen vanwege een Zwolse vrije trap, werd maar naar net door de Amsterdamse verdediging weggewerkt. Het duel bleef naarmate de eerste helft verstreek in evenwicht. Ajax slaagde er nauwelijks in om gevaarlijk te worden. Alleen Anwar El Ghazi slaagde erin doelman Mickey van der Hart aan het werk te zetten. De grootste mogelijkheid was zelfs voor de thuisploeg. Een schot van Django Warmerdam werd met moeite gekeerd door Ajax-keeper Andre Onana. De bal leek ideaal te liggen voor Nicolai Brock-Madsen, maar Joel Veltman voorkwam dat de Deense spits tot scoren kwam.

Hoe anders lagen de verhoudingen na rust. Ajax kwam overtuigend uit de kleedkamer en besliste het duel binnen tien minuten. Eerst was het Lasse Schone die een strafschop binnenschoot, nadat Philippe Sandler volgens scheidsrechter Higler een overtreding in het strafschopgebied zou hebben begaan. Amper een minuut later besliste Hakim Ziyech het duel. Uit de draai schoot hij knap raak. Zwolle bleef het na die dubbele dreun proberen en werd daarvoor in de 72ste minuut beloond. Nicolai Brock-Madsen kopte raak uit een voorzet van Queensy Menig. Het leek de aanloop naar een spannende slotfase, maar Ziyech schoot tien minuten voor tijd Ajax in veilige haven. Invaller Stef Nijland, terug na blessureleed, had nog een listig balletje voorlangs. Echt spannend werd het na die 1-3 echter niet meer. Toch bood het Zwolse spel vertrouwen voor de komende weken. ,, Ik heb genoten. Met een beetje meer mazzel zat er nog wat in ook. Er zit weer frisse lucht in. We zijn op de goede weg”, vertelde trainer Ron Jans.

Komende zaterdag speelt PEC Zwolle een belangrijke uitwedstrijd bij concurrent ADO Den Haag. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt in het Kyocera Stadion.

PEC Zwolle – Ajax 1-3 (0-0).
Toeschouwers: 13.250
Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten: Kvida, Ehizibue (PEC Zwolle), Sinkgraven (Ajax)

PEC Zwolle: Van der Hart, Marcelis, Sandler, Van de Pavert, Kvida (70. Thomas), Saymak, Warmerdam, Ehizibue (63. Mastour), Marinus (81. Nijland), Menig, Brock-Madsen

Ajax: Onana, Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven, Schone (83. Van de Beek, Klaassen, Ziyech, El Ghazi, Dolberg, Younes (39. Kluivert)

54. Schone (strafschop) 0-1
55. Ziyech 0-2