KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Iets meer bezwaarschriften voor de gemeente dit jaar

Zwolle – In 2022 was het aantal bezwaarschriften (509) datbij de gemeente Zwoll is ingediend iets hoger dan het voorgaande jaar (460). Het was echter lager dan in 2020 (524) en 2019 (581). Dat blijkt uit een nota die burgemeester Peter Snijder stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

De bezwaarschriften (en beroepschriften) zijn complexer geworden en de behandeling ervan vraagt meer tijd.
Het naleven van de wettelijke behandeltermijnen was het afgelopen jaar gelijk aan het voorgaande jaar. Circa 90% is binnen de wettelijke termijn afgehandeld.

De andere 10% heeft betrekking op bezwaarschriften waarbij met instemming van de bezwaarmaker een andere termijn wordt afgesproken, bijvoorbeeld in afwachting van nadere advisering om tot de gewenste oplossing te kunnen komen.

Het bewuster kiezen van een passende aanpak bij de behandeling van bezwaarschriften (premediation) heeft al meerdere jaren de aandacht. Door op korte termijn met de bezwaarde in gesprek te gaan lukt het om de eigenlijke bedoeling van het bezwaarschrift goed in beeld te krijgen en bij een hoog percentage tot een uitkomst naar tevredenheid te komen. In totaal is 48% van de ingediende bezwaarschriften op een andere wijze afgehandeld.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button