Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

[FOTO REPORTAGE] Prachtige zege PEC Zwolle op Feyenoord

PEC Zwolle heeft het reguliere seizoen in de eredivisie fantastisch afgesloten. Dankzij een 3-0 zege op Feyenoord eindigt Zwolle op plaats zes en treft het in de play-offs Vitesse. ,,Ik kijk er naar uit”, zegt verdediger Maikel van der Werff.

Zwolle speelde een prima wedstrijd, al had het in de eerste helft weinig uitgespeelde kansen. Na vijf minuten belandde de bal, uit een hoekschop, voor de voeten van Maikel van der Werff. De verdediger schoot de bal in het zijnet. Ook Jean Paul Boetius was gevaarlijk namens de gasten, zijn inzet ging maar net voorlangs.Trainer Ron Jans vond het begin van zijn ploeg niet goed.,,We hadden de eerste twintig minuten zes keer balverlies. In de rust heb ik gezegd: Er gaat iets gebeuren, want Feyenoord moet en dat gebeurde.”

Begin tweede helft kwam Zwolle wel op voorsprong. Ryan Thomas stuitte eerst op doelman Kenneth Vermeer, in de nastoot schoot Ben Rienstra de bal wel in het doel. In die fase was Zwolle veel sterker dan de Rotterdammers, die nog vochten om plaats drie vast te houden. Twintig minuten voor tijd kwam Zwolle op 2-0. Invaller Tomas Necid benutte een strafschop, die Zwolle kreeg na het vasthouden van Thomas door Rick Karsdorp. De rechtsback kreeg ook de rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis. In de slotfase had Zwolle zelfs nog vaker moeten scoren, alleen Necid slaagde daar in blessuretijd nog in.,,Ik voel mee met Rutten, want dit gun je niemand, maar ik ben uiteraard blij dat we gewonnen hebben”, vertelde Jans.

Vitesse is komende donderdag en zondag de tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. Donderdag wordt er om 20.45 uur afgetrapt in Zwolle.

PEC Zwolle – Feyenoord 3-0 (0-0).
Toeschouwers:  12.420
Scheidsrechter:  Nijhuis
Rode kaart:  69. Karsdorp (Feyenoord)
Gele kaart:  Van Hintum (PEC)

Opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Sainsbury (76. Broerse), Van der Werff, Van Hintum, Brama, Rienstra, Lukoki, Drost, Thomas (73. Becker), Nijland (68. Necid)

Feyenoord: Vermeer, Karsdorp, Van Beek, Mathijsen (52. Achabar), Nelom, Clasie, Vilhena, Immers, Toornstra (63. Manu), Kazim (73. Kongolo), Boetius