CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Vaccineren van alle huisartsen start nog deze week

Zwolle – De komende twee weken zullen alle huisartsen in Nederland worden gevaccineerd . Dit komt voort uit de afspraken tussen het ministerie van Volksgezondheid en de Landelijke Huisartsen Vereniging.

Het was eerst de bedoeling om vanaf 25 januari de huisartsen te vaccineren, die zelf de vaccinaties gingen verzorgen bij de kleinschalige woonvormen voor ouderen en voor mensen met een beperking. Maar omdat de Britse variant van het coronavirus snel opkomt is in overleg gekozen om alle huisartsen in de komende twee weken te vaccineren met het Moderna-vaccin.

Minister de Jonge (VWS): “Met de prognoses van de Britse variant en de druk die dit geeft op de directe COVID-spoedzorg, is het van groot belang dat we de huisartsenspoedzorg overeind kunnen houden. Juist ook vanwege hun belangrijke rol in de vaccinatiestrategie.”

15.000 huisartsen

Naar verwachting zullen alle 15.000 huisartsen en betrokken zorgverlenende medewerkers de komende twee weken gevaccineerd kunnen worden. Volgens de richtlijn zullen de gevaccineerde huisartsen en betrokken medewerkers na 28 dagen een tweede vaccinatie krijgen.

23.000 zorg verlenende medewerkers

Voor de overige 23.000 zorgverlenende medewerkers in de huisartsenpraktijk blijft de eerdere afspraak van kracht. Zij zullen met het vaccin van AstraZeneca gevaccineerd worden vanaf het moment dat huisartsen hun doelgroepen daar zelf mee gaan vaccineren. Uitgegaan wordt van een beschikbaarheid van AstraZeneca in de eerste helft van februari.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button