112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

VIDEO UPDATE Foodtruck gaat in vlammen op bij Dinoland; Park korte tijd ontruimd

Video: Hugo Janssen

Zwolle – Bij Dinoland in Zwolle is donderdagmiddag een foodtruck in vlammen opgegaan. Dit gebeurde omstreeks half 3 ’s middags op het binnenterrein van het themapark. Een medewerker van het park liep brandwonden op. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Video: Hugo Janssen

Steekvlam

De brand is ontstaan nadat de medewerker van de truck de gasfles ging verwisselen. Hierbij ontstond een hoge steekvlam waarbij de man ernstige brandwonden opliep aan zijn arm. Laura Vrolijken, voorlichtster bij Dinoland vertelt dat het gaat om een medewerker van de facilitaire dienst van het park. “Hij is verbrand aan armen en bovenlichaam. Tijdens het wisselen van de gasfles is er iets mis gegaan, waardoor brand is ontstaan in de foodtruck waar patat wordt verkocht. De verkoopster in de kraam zelf heeft niks.”, aldus Vrolijken. Al snel na het ontstaan van de brand was de brandweer ter plaatse om het vuur te doven. De brandweer had de vlammen snel onder controle. Maar van het foodgedeelte van de truck is weinig meer over.

Ontruiming

Tijdens de brand ontstond er flinke rookontwikkeling op het terrein. De vele bezoekers die vanwege de herfstvakantie naar het park waren gekomen, werden verzocht zo snel mogelijk het park te verlaten. Ze kregen hierbij instructies van de medewerkers van Dinoland. “Een standaard procedure bij dit soort calamiteiten”, vertelt Laura Burgman, woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland. “Mensen worden bij dit soort parken altijd naar een verzamelpunt gebracht. Bij Dinoland is deze op de parkeerplaats”. Laura Vrolijken van Dinoland meldt dat er enkele honderden bezoekers aanwezig waren. “De evaluatie verliep soepel”, aldus de voorlichtster. “Tijdens het wachten op de verzamelplek is er door ons eten en drinken uitgedeeld”.

Een klein half uur later kon het publiek weer naar binnen. De uitgebrande foodtruck is achter hekken geplaatst. Voor zover bij de Veiligheidsregio bekend zijn er geen andere slachtoffers gevallen. Ook waren er geen mensen die klachten hadden vanwege het inademen van rook.


 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button