BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Foodcourt de Vrolijkheid krijgt gestalte; Wordt Subway combi met Febo Drive?

Burgerking casco zichtbaar

Zwolle – Het Foodcourt in Zwolle Noord krijgt gestalte en is inmiddels herkenbaar via een bouwbord. Op de locatie waar voorheen café de Vrolijkheid stond, wordt sinds een paar weken gebouwd aan een nieuwe fastfoodlocatie.  KFC, Febo (SubWay) en Burgerking  gaan zich als fastfoodketens vestigen binnen het foodcourt.  Daarnaast zal La Place als vierde partij de restaurant functie op de locatie invullen.

Toen eind juli het oude café de Vrolijkheid helemaal gesloopt was, kon gestart worden met het bouwrijp maken van de locatie. De grond werd geëgaliseerd, er werd bronbemaald en verschillende bomen zijn verwijderd  om plaats te maken voor het nieuwe bouwproject.

27 oktober 2018 – de contouren van het foodcourt complex werden zichtbaar nadat de funderingen waren gestort. 

KFC en Burgerking met Drive Thru

Eind oktober werd de indeling van het terrein zichtbaar doordat de funderingen werden gestort.  Het in aanbouw zijnde complex gaat bestaan uit verschillende panden. Daarnaast komt er een attentiemast.

Het eerste gebouw vanaf de Ceintuurbaan wordt de Kentucky Fried Chicken (KFC), het fastfoodrestaurant gespecialiseerd in kippeproducten. Bij deze KFC komt een zogenaamde Drive Thru zodat ook vanuit de auto besteld en gegeten kan worden.

Direct naast de KFC komt de Burgerking. Ook deze krijgt een Drive Thru. Inmiddels is het skelet van de Burgerking te zien op de bouwlocatie.

 

Foodcourt © Van der Linde Architecten Deventer

Febo Drive in combinatie met Subway

Lange tijd heeft projectontwikkelaar ReggeInvest gesproken over Subway als derde fastfoodketen op de Vrolijkheid locatie. Op het bouwbord ontbreekt echter de naam Subway maar staat Febo groot afgebeeld. Dit zou erop kunnen wijzen dat de van oorsprong Amsterdamse snackketen, hier een Drive Thru snackbar gaat vestigen.

Er zijn al Febo Drive’s in Oostzaan, Wormerveer en Alkmaar. Binnenkort komt er ook één in Dronten. Voor alle locaties geldt dat ze de ‘luifel’ delen met de Amerikaanse broodjeszaak Subway. De kans is dan ook groot dat ook in Zwolle een dergelijke fastfoodcombinatie van Febo en Subway komt. Dit zal dan komen in het derde gebouw vanaf de Ceintuurbaan. Febo heeft al een franchisevestiging in Zwolle op de Grote Markt. Subway is vertegenwoordigd in het centrum en in Zwolle Zuid.  Zowel Febo als de projectontwikkelaar ReggeInvest waren zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

Het laatste gebouw met groen dak wordt de locatie van familierestaurant La Place.

De foodcourt zal naar verwachting in de zomer van  2019 haar deuren openen.

 

Foodcourt met achterin La Place © Van der Linde Architecten Deventer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button