KabelkrantNieuws uit ZwolleRadio

Radio Focus brengt eerbetoon aan Golden Earring

Stroeve & van Doornik staan stil bij 60 jaar Golden Earring

Zwolle – “We’ve got a thing that is called Radar Love,” is misschien wel de bekendste zin uit een Nederlandse popsong. Golden Earring, de band die het ooit schreef, is onlangs gestopt. Reden om donderdag – de verjaardag van medeoprichter George Kooymans – de band te eren met een special op Radio Focus. Tussen 16.00 en 17.15 uur draaien Hans Stroeve en Jeroen van Doornik alleen hits van de Haagse pop legende.

Meer dan zestig jaar stonden ze aan de top van de Nederlandse muziekscene. Maar daar kwam onlangs een eind aan. Frontman George Kooymans van The Golden Earring leidt aan spierziekte ‘ALS’ en moet gedwongen stoppen. En een Earring zonder Kooymans was geen optie volgens vele fans maar zeker ook de andere bandleden.

Het bekendste nummer van The Golden Earring is natuurlijk Radar Love. In heel Nederland draaien donderdagmiddag om 17.15 uur radiostations – waaronder dus RTV Focus – het nummer. Maar ook vanaf onder andere de Peperbus zal het op dat moment te horen zijn.

Stroeve & van Doornik

De één is verzot op muziek uit de jaren tachtig. De andere is al jaren een veelgevraagde DJ. Wie anders dan Jeroen van Doornik en Hans Stroeve (op de foto met twee collega’s uit Limburg)  kunnen dan ook beter de Golden Earring-special op Radio Focus verzorgen.

Donderdagmiddag staat heel Nederland én dus ook RTV Focus stil bij het stoppen van één van Neerlands populairste bands. Behalve Radar Love komen ook andere nummers langs. Heb jij een speciale band met The Earring of één van hun nummers, laat Hans en Jeroen dat dan weten via hun facebook pagina’s.

Gerelateerde artikelen

Back to top button