Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

FNV voert actie bij Rijksgebouwencomplex voor betere CAO

Woensdagochtend deelden Vakbondsmensen van het FNV flyers uit aan rijksambtenaren bij het Rijksgebouwencomplex aan het Hanzeland in Zwolle.

Het flyeren was onderdeel van de actie voor een betere CAO voor deze groep. Rijksambtenaren hebben al meer dan drie jaar geen CAO.  FNV en andere vakbonden willen zich hier hard voor maken.

De onderhandelaars hebben in het najaar van 2014 informeel gesproken met de werkgever. Het doel van het gesprek was om te kijken of de werkgever de intentie had en de mogelijkheden om een nieuwe CAO af te sluiten. De onderhandelaars gaven echter aan dat uit de gesprekken een somber beeld op doemt en dat er zeer beperkte loonruimte beschikbaar is en zelfs dreigende verslechteringen. Zo vinden ze dat vier jaar nullijn feitelijk een grote inkomensachteruitgang betekent. Volgens de betrokken vakbonden zou Minister Blok i absoluut niet bereid zijn om daar ook maar één eurocent van te compenseren. ‘Als we iets willen, mogen we het zelf betalen door onze secundaire arbeidsvoorwaarden te verslechteren’ aldus de FNV.

Veel actievoerende rijksambtenaren waren er niet, bij het rijksgebouwencomplex in Zwolle. Eén van de aanwezige FNV mensen gaf aan dat de rijksambtenaren heel loyaal zijn aan hun werkgever. Ze worden betaald uit gemeenschapsgeld en daar moet spaarzaam mee worden omgegaan, vinden veel ambtenaren, aldus de FNV-er. Meer dan eerst flyers uitdelen zat er aan de Hanzelaan die ochtend niet echt in.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button