Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

FNV schrapt ballonnen uit actiepakket

Negatieve reacties zorgen voor directiebesluit

Zwolle – Maandag schreven we over de acties bij waterbedrijf Vitens in Zwolle. We vermeldden daarbij dat één van onderdelen van de actie bestond uit het oplaten van honderden ballonnen. Deze symboliseerden de waterdruppels die de emmer doen overstromen. Zowel op ons bericht als bij het FNV kwamen daarop heel veel negatieve reacties binnen. Niet op de actie zelf, maar op de milieuvervuilende ballonnen. Het FNV heeft daarop besloten per direct van ballonnenacties af te zien.

De woordvoerder van het FNV legde in het filmpje bij ons artikel uit dat – zeker bij een bedrijf als Vitens – er natuurlijk gekozen was voor biologisch afbreekbare ballonnen. De tendens in de reacties was duidelijk: Ook zogenaamd biologisch afbreekbare ballonnen (als ze al bestaan) vervuilen het milieu en zijn een groot gevaar voor de fauna en flora.

Ook bij het hoofdkantoor van het FNV kwamen veel reacties op de berichtgeving binnen. Na intern beraad  – op directieniveau – is besloten om per direct te stoppen met het gebruik van ballonnen tijdens acties. In een korte verklaring zegt het FNV:

“Naar aanleiding van opmerkingen over het oplaten van ballonnen gisteren tijdens de geslaagde staking bij Vitens, heeft de FNV zijn beleid herzien. Tijdens de actie werden honderden ballonnen opgelaten. Deze waren van biologisch afbreekbaar materiaal, maar de FNV is zich er nu van bewust dat deze nog steeds impact hebben op het milieu. Daarom zal de FNV bij acties geen gebruik meer maken van ballonnen, want ook bij FNV staat duurzaamheid voorop.”

Wilt u meer weten over de al dan niet biologisch afbreekbare ballonnen, kijk dan op die ballon gaat niet op

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren