Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVV Berkum

Berkum mangelt Hulzense Boys

Zwolle – Berkum heeft bij hekkensluiter Hulzense Boys met 1-6 uitgehaald en blijft daardoor koploper in de 1e Klasse D. De Zwollenaren waren vanaf de aftrap oppermachtig tegen de thuisclub, die nauwelijks kansen creëerde en verdedigend erg kwetsbaar bleek.

“We hadden een ideale start, want binnen 10 minuten hadden we er al twee in liggen,” constateerde Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Daarna ging het makkelijk, een ideale wedstrijd voor ons en mooi dat er een paar jongens van blessures terug zijn gekomen.”

Chaotische defensie

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of Hulzense Boys liep al achter de feiten aan. Rechterspits Ricardo Kuijer werd flink gehinderd maar leverde goed af bij Youp Kok, die keeper René Kamphuis versloeg met een knal in de bovenhoek: 0-1. Vijf minuten later slaagde de chaotisch ogende Hulzense defensie er niet in op te ruimen en toen de bal weer bij Kok terecht kwam zorgde die met een bekeken schuiver voor 0-2. Even later kreeg Berkum echter de enige domper van de middag te verwerken, toen de weer goed spelende rechtsback Jeroen van Brummen met een forse blessure uitviel.

De bezoekers lieten na een half uurtje de teugels vieren en kwamen toen wat slordig over, maar de thuisclub slaagde er niet in om daar van te profiteren. Ook toen waren de kansen voor Berkum, dat het duel in de 37e minuut eigenlijk al in het slot gooide. Kok werd werd net vóór het Hulzense strafschopgebied van achteren aangetikt en Marc van der Meulen schoot vervolgens de toegekende vrije trap achter keeper Kamphuis: 0-3.

Via de lat over

Na rust ging Berkum op dezelfde voet verder, waarbij een schot van Mehran Ali Pour Asli via de lat over ketste en een vrije trap van Marc van der Meulen door Kamphuis uit de bovenhoek werd gebokst. Ruim 10 minuten na de hervatting kreeg de thuisclub hoop op aansluiting toen spits Menno Kamphuis uit een corner de 1-3 binnen kopte, maar die aspiraties duurden niet lang. Een minuut later al werd Chris van der Meulen onreglementair gestopt in het 16-metergebied van de thuisclub en arbiter Assink was onverbiddellijk: penalty. Broer Marc voltrok het vonnis vlekkeloos en dat betekende 1-4.

In de 67e minuut liep Berkum verder weg nadat Ali Pour Asli vanaf rechts voorzette en Frank Hoolsema op doel vuurde. Keeper Kamphuis redde half maar sloeg de bal voor de voeten van Chris van der Meulen, die de 1-5 in de hoek tikte. Een kwartier later volgde een fraai slotakkoord, toen Jason Huisman goed onderschepte en Johnsen Bacuna op links bediende. De van een blessure teruggekeerde vleugelspits speelde zich knap vrij en bediende Chris van der Meulen op maat: 1-6. In de slotminuten kreeg Kamphuis nog één kans om de schade voor Hulzense Boys te beperken maar Berkum-doelman Bjarn Onderstal maakte zijn inzet met een sterke actie onschadelijk. Berkum pakte zo weer belangrijke punten, al was het duel in Nijverdal vaak wel érg eenzijdig.

Hulzense Boys-Berkum 1-6 (0-3)

Scheidsrechter: Frans Assink

Doelpunten: 4. Youp Kok (0-1), 9. Youp Kok (0-2), 37. Marc van der Meulen (0-3), 58. Menno Kamphuis (1-3), 59. Marc van der Meulen (1-4) (strafschop), 67. Chris van der Meulen (1-5) 82. Chris van der Meulen (1-6)
Gele kaart: Marcel van Gaal (Hulzense Boys)

Opstelling Berkum: Bjarn Onderstal, Dennis Horstman, Jeroen van Brummen (21. Frank Hoolsema), Jordi Lemmens, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Marc van der Meulen (68. Jasper Bremmer), Chris van der Meulen, Youp Kok (64. Johnsen Bacuna), Ricardo Kuijer

Opstelling Hulzense Boys: René Kamphuis, Thomas te Wierik (74. Thomas Schottert), Jorg Roetgerink, Peter Stiekema, Marcel van Gaal, Jorn Hegeman (79. Malke Gecer), Jasper de Jong (84. Sander Kamphuis), Maikel Velt, Menno Kamphuis, Martijn Rohaan, Hulusi Yilmaz