112 nieuwsDiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Flatwoning onbewoonbaar na brand in Diezerpoort

Zwolle – In een flat aan de Meppelerstraatweg heeft woensdag een brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle. Behalve de brandweer van Zwolle werden ook de korpsen van Wezep en Hattem opgeroepen. Niemand raakte gewond. De flatwoning waar de brand uitbrak werd onbewoonbaar verklaard.

Rond half acht brak de brand uit in een flatwoning op de tweede verdieping. De brand ontstond in een opbergkast op het balkon. De vlammen sloegen vervolgens naar binnen. Hierdoor ontstond grote schade in de woning. De bewoners hadden dinsdagavond kooltjes gebruikt die ze later opnieuw wilden gebruiken. De gloeiende kooltjes werden opgeslagen in de kast op het balkon.

De bewoonster en haar kind konden de woning op tijd verlaten. Wel ademden ze beide rook in. Moeder en zoon zijn door een verpleegkundige van de ambulancedienst nagekeken. Niemand hoefde voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. Een buurvrouw raakte gewond toen zij haar kat en hond in veiligheid wilde brengen. De kat werd zo boos dat hij zijn baasje te lijf ging. De vrouw raakte hierbij lichtgewond maar kon ter plaatse worden behandeld door een medewerker van de ambulancedienst.

De woning raakte door de vlammenzee onbewoonbaar. Voor de bewoners is er elders onderdak geregeld.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button