SportVoetbal

Finale weekend Colijn en Partners zomertoernooi

Zwolle – Be Quick’28 maakt zich op voor een finaleweekend van de 6e editie van het Colijn en Partners zomertoernooi.
Alle nieuwe selectieteams seizoen 2016/2017 (A1, B1, C1, D1) van 16 verenigingen hebben in twee weken drie wedstrijden gespeeld. De nummers 1 tot en met 6 spelen dit weekend een vierde wedstrijd.

De finalewedstrijden bij de A-junioren zijn vrijdagavond en beginnen om 20.00 uur. De finale gaat in deze categorie tussen FC Meppel A1 en Genemuiden A1. Op voorhand lijkt Genemuiden A1 de favoriet na knappe zeges op CSV Apeldoorn (5-3), ZAC (4-2) en DVS’33 (4-3). FC Meppel versloeg het sterke SVI A1 in de halve finale na strafschoppen. DVS’33 A1 en SVI A1 spelen om de derde plek. Be Quick’28 A1 gaat met Go Ahead Kampen A1 uit maken wie vijfde wordt. In de poulefase was de 8-0 overwinning op buurman Berkum een uitschieter.

De overige finalewedstrijden zijn op zaterdag met om 10.00 uur de D-pupillen, om 12.00 de C-junioren en om 14.30 uur de B-junioren.

De finale bij de B-junioren is een Zwolse strijd, en gaat tussen Be Quick’28 B1 en SVI B1. Op weg naar die finale heeft Be Quick’28 nog geen tegentreffer geïncasseerd. Er werd gewonnen van FC Meppel (14-0), Zwart Wit’63 uit Harderwijk (1-0) en in de halve finale van WVF B1 (5-0). SVI B1 won knap van Flevo Boys B1. Flevo Boys en WVF spelen de kleine finale.

Ook bij de C-junioren staat Be Quick’28 in de finale na een 5-3 overwinning op WVF C1. Na een ruststand van 2-0 kwam WVF nog terug tot 3-3, maar uiteindelijk trok Be Quick’28 toch aan het langste eind. Favoriet in de finale is CSV Apeldoorn C1. In de halve finale werd DVS’33 C1 met maar liefst 4-0 op zij gezet. DVS’33 C1 en WVF C1 spelen om plek 3, Genemuiden C1 en Berkum C1 spelen om plek 5.

De finale bij de D-pupillen is op zijn zachtst gezegd pikant te noemen. Een ware polderderby tussen Flevo Boys D1 en Urk D1 staat op het programma zaterdag. De beide halve finales leverden al veel spanning op met mooi voetbal. Flevo Boys D1 won met 2-1 van Be Quick’28 D1 in een wedstrijd die op en neer ging en waarin Be Quick’28 een strafschop miste op een 1-1 tussenstand. Urk D1 stond met rust met 2-0 achter tegen CSV Apeldoorn D1, maar gooide er na de rust een portie gezonde fysieke vechtlust tegen aan en won uiteindelijk met 2-3.

In de strijd om de verenigingsprijs, de grote wisselbeker, gaat organisator Be Quick’28 aan de leiding. Genemuiden staat tweede op gepaste achterstand.

De organisatie is tevreden over het verloop van het toernooi tot nu toe, het voetbal is goed en er wordt sportief gestreden. De meeste trainers gebruiken het toernooi als voorbereiding op het nieuwe seizoen en voor het maken van de juiste keuzes.

In totaal worden er 83 wedstrijden gespeeld in een tijdsbestek van 2 ½ week. Door twee afzeggingen van twee A-teams moest de toernooileiding noodgedwongen één wedstrijd schrappen.

Wij nodigen een ieder uit om dit weekend te komen kijken naar mooie jeugdwedstrijden op een goed niveau op het sportpark van Be Quick’28.